To program skierowany do uczniów klas „0” oraz I-III szkół podstawowych. Ma charakter projektu długofalowego.
Celem projektu jest przede wszystkim edukacja w zakresie prawidłowego i świadomego żywienia oraz zachęcenie najmłodszych do gotowania.
Program został przygotowany we współpracy z dietetykami, pedagogami i objęty patronatem Ministerstwa Zdrowia, Ministerstwa Edukacji Narodowej, Instytutu Żywności i Żywienia. Projekt realizowany od września 2021 roku do czerwca 2022r. -piata edycja.
Prowadzące: wychowawcy świetlicy
To program skierowany do uczniów klas „0” oraz I-III szkół podstawowych. Ma charakter projektu długofalowego.
Celem projektu jest przede wszystkim edukacja w zakresie prawidłowego i świadomego żywienia oraz zachęcenie najmłodszych do gotowania.
Program został przygotowany we współpracy z dietetykami, pedagogami i objęty patronatem Ministerstwa Zdrowia, Ministerstwa Edukacji Narodowej, Instytutu Żywności i Żywienia. Projekt realizowany od września 2021 roku do czerwca 2022r. -piata edycja.
Prowadzące: wychowawcy świetlicy